Digitaal moodboard: knippen en plakken 2.0

Posted on .

Vanuit het Eindhovense komt er leuk nieuws. Op de TUE wordt hard gewerkt aan een vooral leuk speeltje voor creativelingen: ‘Blue eye’s’. Met dit digitale ‘moodboard’ wordt het houden van creatieve sessies wel heel erg leuk. De interface die zij VIP noemen, maakt het mogelijk om objecten en afbeeldingen op een scherm te tonen die […]

Vanuit het Eindhovense komt er leuk nieuws. Op de TUE wordt hard gewerkt aan een vooral leuk speeltje voor creativelingen: ‘Blue eye’s’. Met dit digitale ‘moodboard’ wordt het houden van creatieve sessies wel heel erg leuk. De interface die zij VIP noemen, maakt het mogelijk om objecten en afbeeldingen op een scherm te tonen die vervolgens gerangschikt, vergroot, verkleind of gedraaid kunnen worden. Het is zelfs mogelijk om eenvoudige animaties met de objecten te maken.

Ideeën op tafel

Het idee achter de interface staat mij wel aan. Op deze wijze kun je met meerdere mensen ideeën en concepten uitwerken. Zelfs via internet zou dat mogelijk moeten zijn. En het is zo simpel. Even een object wat verschuiven? Nou dan duw je het gewoon opzij. Zelfs iemand die nog nooit achter een computer heeft gezeten kan dat.

Ordenen.
Op de tafel kunnen de verschillende afbeeldingen worden geordend.
Scanen.
De afbeeldingen worden door een camera boven de tafel met een ‘blue-screen’ opgenomen. Zo worden de objecten direct uitgeknipt.
Animaties.
Zelfs animaties kunnen met het apparaat worden gemaakt.

Wat moet je er mee?

De mogelijkheden zijn grenzeloos. Wat denk je van een dynamisch spel bord waarop je verschillende bord spellen kunt spelen. Met het oog op de trend van de digitalisering van de multi-player gezelschapsspellen zou de spel-industrie hier best wat leuks van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de spellen waarbij de karakters, omgeving of wapens door de spelers gevormd kunnen worden, dat wordt zo wel heel gemakkelijk.

Wanneer een dergelijke interface verder zou worden uitgewerkt, is deze in mijn ogen heel snel en effectief te gebruiken. Immers: de bewegingen zijn natuurlijk. Vanuit ons oer-instinct kunnen we al met blokjes schuiven en dergelijke.

Zelf zien

Op de website van de TUE, staan een aantal leuke filmpjes.

Via engadget.com.

Bert de Weerd user experience designer